Blog

5 storbyer med flot arkitektur

Vil du gerne ud i verden og se på noget af den flotte arkitektur, der er at finde i de større byer, behøver du faktisk ikke at tage særlig langt væk fra Danmark for at finde det.

Er du træt af at bruge dine penge på brugskunst online, en ny Le Creuset gryde eller den nyeste mode, kan du i stedet bruge dine penge på flybilletter og hoteller, så du kan komme rundt og se den smukke arkitektur, du finder ikke mange timers flyvning fra Danmark.

København

Vi kan jo bare starte herhjemme, hvis du ikke har lyst til at rejse ud af landet for at se storslået arkitektur.

København er en utrolig smuk by, og er du ikke bosat i byen og måske ikke kommet der så meget, kan du til stadighed blive forundret over de smukke bygninger og værker, du kan finde i københavnske gader.

Rom

Et andet storslået sted, du heller ikke må snyde dig selv for at opleve i levende live, er den italienske hovedstad Rom.

Du kender nok allerede de første mange bygninger og historiske steder i Rom, selvom du ikke har været der, men byen byder også på meget mere end bare Colosseum og Trevi-fontænen.

Budapest

En by der også bugner af historiske bygninger og bygningsværker, som du kan lade dig inspirere af, er uden tvivl Budapest. Byen emmer af historie, og der er mange gode muligheder for at komme helt tæt på de største bygninger i byen.

Du kan endda  vælge at få dig en personlig guidet tur gennem byen, hvor du kan komme helt tæt på parlamentsbygningen, fiskerbastionen eller en af de mange andre bygningsværker i den ungarske hovedstad. Og så bor du ovenikøbet rigtig godt for en lav pris i Budapest, så her kan du sagtens få råd til at tage til i mere end bare en kort weekend.

Paris

Kærlighedens by. Byen, der byder på så meget mere end bare Eiffeltårnet og Triumfbuen. Her er der mange flotte bygninger og en ganske særlig arkitektur på grund af Frankrigs rige historie, der byder på både succesfulde, men ikke mindst hårde tider.

Har du aldrig været i Paris før, kan du godt begynde at glæde dig til at komme dertil. Det ligger ikke langt fra Danmark, og billetterne dertil er til at have med at gøre. Og så er det ellers bare med at gå på jagt efter fantastisk arkitektur i den franske hovedstad.

Edinburgh

Skal det være en lidt anden stil, kan du også vælge at tage en tur til Storbritannien, eller nærmere betegnet Edinburgh. London er naturligvis også altid en mulighed, men der er gode chancer for, at du allerede har set London flere gange, og derfor kan du med fordel lade dig inspirere af en anden by i nærheden af London.

Edinburgh, og Skotland generelt, er en sand perle, når det kommer til usædvanlig arkitektur, gotiske bygninger og ikke mindst den smukke natur, du heller ikke må snyde dig selv for at opleve, når du kommer dertil.

5 storbyer med flot arkitektur
5 storbyer med flot arkitektur

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.